In 1989 kreeg Martin Kistemaker, de oprichter van Kistemaker Bouw, een interessante opdracht in Amsterdam: het renoveren van de vermaarde Wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky. Hij raakte gefascineerd door de enorme rijkdom aan Amsterdamse bouwstijlen. Zijn fascinatie werd zijn passie. Hij legde zijn hart en ziel in het funderen en restaureren van vooroorlogse panden in onze hoofdstad.

Bouwen op Traditie

Kistemaker Bouw is een familiebedrijf met een lange traditie van bouwers in veel ambachtelijke disciplines. Die traditie gaat terug tot voor 1853. Toen begonnen de eerste ambachtslieden uit het geslacht Kistemaker met de bouw van waterwerken zoals havens, kades, bruggen, sluizen en waterputten voor de agrarische sector en lokale overheden in West-Friesland. Kort daarna ging de familie ook herenhuizen en bedrijfspanden bouwen in de regio.

In 1989 kreeg Martin Kistemaker, de oprichter van Kistemaker Bouw, een interessante opdracht in Amsterdam: het renoveren van de vermaarde Wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky. Hij raakte gefascineerd door de enorme rijkdom aan Amsterdamse bouwstijlen. Zijn fascinatie werd zijn passie. Hij legde zijn hart en ziel in het funderen en restaureren van vooroorlogse panden in onze hoofdstad.

Solide reputatie

In de volgende kwart eeuw werden restauratie, funderingsherstel en kelderbouw van monumentale, historische panden het speerpunt van de hoofdstedelijke activiteiten van Kistemaker Bouw. “Veel verzakte panden met aangetaste funderingen hebben wij weer een solide fundament gegeven,” vertelt Mayert Kistemaker, die sinds 2015 leiding geeft aan het bouwbedrijf. “Tegelijk hebben we door de jaren heen veel kennis opgebouwd van de Amsterdamse bouwgeschiedenis.”

Van kleins af aan hielp Mayert Kistemaker mee in het bedrijf van zijn vader. “Ik gaf mijn ogen goed de kost. Zo raakte ik al jong vertrouwd met de bouwwereld. Toen ik de kans kreeg om in het bedrijf te stappen, heb ik geen seconde geaarzeld.

“Ik ben trots op ons bedrijf. Ik vind het prachtig om te werken voor een onderneming met historie. We hebben inmiddels onze sporen verdiend met veel succesvolle projecten. En we hebben eigen technieken ontwikkeld voor een gegarandeerde waterdichtheid van te maken kelders. Succes in het verleden schept verplichtingen voor de toekomst.”

Samenwerken en vertrouwen

“Voor mij als jonge ondernemer is het een uitdaging om een stap verder te gaan dan de vorige generatie. Ik wil dat bijvoorbeeld laten zien in de manier waarop wij omgaan met onze opdrachtgever of zijn bouwdirectie. Een goede samenwerking begint met wederzijds vertrouwen. We doen er alles aan om die gedurende het bouwproces steeds verder te versterken. Onder meer door te werken volgens een realistische planning, door transparantie over de verhouding tussen kwaliteit en kosten en door heldere communicatie tijdens het hele proces.”

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij verrichten alle uitvoerende werkzaamheden rondom funderingsherstel en kelderbouw:

  • funderingsherstel
  • kelderbouw
  • aanbouw en renovatie

In onze kleine timmerwerkplaats maken wij restauratieve producten zoals:

  • lijstwerk
  • ramen en kozijnen
  • binnendeuren
  • overig houtwerk
© Copyright - Kistemakerbouw